2017.02.08.Cikk a Marie Claire-ben

Guessous Majda Mária, közismertebben, Mesi immár második alkalommal fog énekelni a Pető Intézet gyerekeinek február 8-án. Ezúttal Meshinda együttesével lép színpadra.

Az Intézet Zenedélutánjain koncert mellett gyerekfoglalkozást is tartanak, hogy közelebb hozzák a zenét a gyerekekhez, akik a foglalkozáson népdalokkal és olyan különböző hangszerekkel ismerkedhetnek meg mint a szitár, kaval, bansuri, saz, tamburabrácsa, udu, darbuka és csörgők.

Mesi tíz nyelven éneklő, Junior Prima díjas énekesnő. Édesanyja magyar, édesapja marokkói, így kettős gyökereiből adódóan hiteles előadója a magyar és keleti kultúrák dallamkincsének. Jelenleg a Zeneakadémia tanára és a MUS-E program művésze. Énekesként alkotó módon játszik a magyar, török, marokkói és indiai népdalok párhuzamaival. Eddig megjelent lemezei trió formációjával a Szivárványhíd (2011) és az ÖröMes (2013), – amelyek magyar, török és marokkói népdal különlegességeket ölelnek fel-, valamint Meshinda együttesével az Áradó Boszporusz (2016). Saját lemezein kívül számos népzenei és világzenei lemezen hallhatjuk még hangját. 2015-ben és 2016-ban számos meghívásnak tett eleget a világ különböző pontjain, úgy, mint Amerika, Törökország, Marokkó, Kazahsztán, India és Bahrein. 2017 tavaszán Azerbajdzsánban és Kuvaitban lép színpadra.

A Pető Intézet Zenedélutánjain alkalmanként egy előadó 45 perces koncerttel egybekötött gyerekfoglalkozást tart az intézet gyerekei számára. 2014 óta havonta megrendezésre kerülő program vendégei voltak többek közt a Budapest Fesztiválzenekar, a Jazzation Együttes, illetve az Óbudai Népzenei Iskola.
Forrás:http://marieclaire.hu/Kultura/2017/02/07

 

 

 

 ..