Meshinda

A 9 nyelven éneklő énekes Guessous Majda Mária ( Mesi ) és zenekara


Az együttes 2013-ban alakult, melynek két alapító tagja  Guessous Majda Mária énekes és Tóth Szabolcs szitárművész- elsőként a Zeneakadémia berkein belül találkozott. Együttes zenei világát szebbnél szebb autentikus népi hangszerekkel színesíti még két zenész:
 Barvich Iván és Boros Gerzson Dávid.

Az együttes tagjai Mesihez hasonlóan mind különleges módon kapcsolódnak a Magyarországon kívüli kulturális színtérhez. Tóth Szabi szitárművész, többszörösen díjazott zeneszerzőként is segíti a Meshinda dalainak megformálását. Indiai mestere, Pt. Rajeev Janardan fiának fogadta. Barvich Iván az együttes multiinstrumentalista zenésze, a magyar népzenén kívül otthonosan mozog a balkáni és a török zenei világban is.
Boros Gerzson Dávid gyerekkora óta keleti ütőhangszeresnek „álmodta” magát, és azóta foglalkozik aktívan a keleti világzenével.


12096211_507009726127442_8170158770570995843_n

 A Meshinda koncertjein elsősorban tradicionális magyar és indiai népdalok találkoznak, azonban pakisztáni, török, kurdi és cigány dallamok is előfordulnak repertoárjukban. Ez nemcsak a magyar zenei élet számára jelent gazdagodást, hanem a kulturális diplomácia számára is új lehetőségeket nyit, hiszen az együttes elhivatott híve a különböző népek közti zenei hasonlóságok bemutatásának.
A zene egyszerre van tele szép mondanivalókkal, játékkal, dallamokkal, improvizálással.

Az együttes hazánkon kívül bemutatkozott már Amerikában (2015 január) valamint meghívást kapott Indiába is. (2015 október).
Az együttes tagjai mindösszesen 159 évesek. 🙂

További információ: http://meshinda.hu/

..