23.05.2014. Budapest, SYMA

IV. Magyar Világtalálkozó- VILÁGFALU Guessous Majda Mária bemutatkozik, mint a Marokkói Társklub elnöke: beszélgetés, fellépés, dedikálás az Afrika pavilonban 11:00-tól.

VILÁGFALU – AZ ÖSSZMAGYARSÁG TALÁLKOZÓHELYE Budapest, SYMA Rendezvényközpont – május 23-25., 10-19 óráig

  A Világfalu a Magyar Világtalálkozó főrendezvénye. Az ötezer négyzetméteres területen, a hat Országpavilonban, a több mint száz kiállítóhelyen, a nagyszínpadon, az előadói és a középkori sátrakban a kapcsolatteremtésen túl lehetőség nyílik azon országok kultúrájának is a megismerésére, ahol a külhoni magyarok élnek.

● ORSZÁGPAVILONOK A Világfalu sétányon egymást követik a világ különböző régióinak pavilonjai, amelyben megismerkedhetünk egy-egy ország kultúrájával, az ott élőkkel, s a helyi magyarság képviselőivel. Az országpavilonok standjain belül kialakított „udvarhelyek” lehetőséget adnak az adott régióból érkező intézmények, szervezetek, cégek bemutatkozására, ismerkedésre és az együttműködések kialakítására. ● MAGYAR ÉRTÉKEK UTCÁJA, KÉZMŰVESEK SORA, TALÁLMÁNYOK TERE, GYÓGYÍTÓ ÖVEZET, MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSOK A kiállító helyeken megtalálható minden jellegzetesen magyar érték. Érdekes találmányok, ötletek tárháza. A gyógyítás különféle lehetőségei. Ezotéria. Kiállítások képző-, népi-, ipar, fotóművészeti alkotásokból. ● MAGYAR ÍZEK, FINOMSÁGOK, KÓSTOLÓK Finom ételek, italok, sütemények, különleges magyar ízek, tájételek kóstolóval, vásárlási lehetőséggel. A Kárpát-medence ízei. A Világtalálkozó vize, bora, pálinkája és kenyere. ● NAGYSZÍNPADI PROGRAMOK A nagyszínpadon 10-től 19 óráig zajlanak a kulturális- és szórakoztatóműsorok. Neves énekesek, együttesek, zenészek, táncosok, mesemondók lépnek fel szerte a nagyvilágból. A legnépszerűbb magyar népdalok közös éneklése. Ünnepélyes megnyitó és folklór. Jó ebédhez szól a nóta. Magyarok a nagyvilágban – bemutatkozások. Zenés beszélgető műsor népszerű sztárokkal. Szórakoztató műsorok. Tánc a közönséggel. A Világtalálkozó dala. ● MAGYARSÁGHÍD ELŐADÓTEREM Érdekes emberek, közösségek bemutatkozásai. Előadások különféle témakörökben. Diákok, vállalkozók, művészek, írók fóruma. Pódium műsorok. (Világklub partnervárosok, Külföldre menni vagy/és maradni?, Magyarországon tanult külföldi öregdiákok találkozója) ● LOVAGKORI BEMUTATÓK, GYERMEKURADALOM, HARCI JÁTÉKUDVAR Árpád és Mátyás korabeli hagyományaink, sátrak, lovagi bemutatók, íjászat, kardvívás. A magyar arisztokrácia relikviái. ● MAGYARSÁGHÍD KONFERENCIÁK

Világklub Fórumok bemutatása (péntek, 13 óra) Házigazda: dr. Tanka László, a Világklub alapító elnöke. Üzleti Fórum (szombat, 13-18 óra) Házigazda: Irmes Zsolt, a Világklub Üzleti Fórumának vezető tanácsadója. Egészségkonferencia (vasárnap, 13-17 óra) Házigazda: dr. Szalontai Éva, a Világklub Életmód Fórumának vezető tanácsadója.