Meshinda – Áradó Boszporusz (2016)

Az együttes 2013-ban alakult, melynek két alapító tagja Guessous Majda Mária énekes és Tóth Szabolcs szitárművész- elsőként a Zeneakadémia berkein belül találkozott. Együttes zenei világát szebbnél szebb autentikus népi hangszerekkel színesíti még két zenész: Barvich Iván és Boros Gerzson Dávid.

Az együttes tagjai Mesihez hasonlóan mind különleges módon kapcsolódnak a Magyarországon kívüli kulturális színtérhez. Tóth Szabi szitárművész, többszörösen díjazott zeneszerzőként is segíti a Meshinda dalainak megformálását. Indiai mestere, Pt. Rajeev Janardan fiának fogadta. Barvich Iván az együttes multiinstrumentalista zenésze, a magyar népzenén kívül otthonosan mozog a balkáni és a török zenei világban is.

Boros Gerzson Dávid gyerekkora óta keleti ütőhangszeresnek „álmodta” magát, és azóta foglalkozik aktívan a keleti világzenével.

A Meshinda koncertjein elsősorban tradicionális magyar és indiai népdalok találkoznak, azonban pakisztáni, török, kurdi és cigány dallamok is előfordulnak repertoárjukban. Ez nemcsak a magyar zenei élet számára jelent gazdagodást, hanem a kulturális diplomácia számára is új lehetőségeket nyit, hiszen az együttes elhivatott híve a különböző népek közti zenei hasonlóságok bemutatásának.

A zene egyszerre van tele szép mondanivalókkal, játékkal, dallamokkal, improvizálással.

Az album ide kattintva hallgatható!