2024.06.19. Győr

Időpont: 21:00-23:00
Helyszín: II.JÁNOS PÁL TÉR
GUESSOUS MESI ÉS ZENEKARA
Guessous Majda Mária “Mesi” – ének, bağlama
Barvich Iván – kaval, ney, tamburabrácsa, tamburacselló
Boros Gerzson Dávid – bendir, daf, darbuka, doromb, csörgők
Smuk Tamás: darbuka, moldvai dob
Szlama László – koboz, schalmei, furulya

Egy színekben pompázó, két világ dalaiból szőtt repülőszőnyeg vár rád! Ha felszállsz rá, Mesi és zenésztársai mellett találod magad, akikkel egy varázsvilágba repülhetsz a magyar és a török zenei hagyomány gyöngyszemein keresztül. A zenészek egy belső utazásra hívnak téged: repülőszőnyegeteken bekukkanthattok a magyar és a török mindennapok világába.

Gyermeket ringat az ének, majd ez a gyermek felcseperedik, keresi a párját, szerelembe esik, házasságot köt, lelkében megérik, s visszatér Teremtőjéhez. Izgalmas népzenei utunk során felfedezhetjük a magyar és török népdalok zenei és tartalmi párhuzamait. A füzérre fűzött dalokban elmélyült, meditatív, valamint lendületes részek váltakoznak, és ez a sok kis mozaikkocka végül egy egésszé áll össze. A koncert betekintést enged Mesi eddig megjelent öt lemezébe a “Szivárványhídtól” (2011) a “Tőlem-Neked”-ig (2022).
Híd születik, mely népeket, kultúrákat és életünk nagy fordulópontjait köti össze a Születésünktől a Teremtőhöz való visszatérésünkig.