2023.07.08. Budapest

Mesi gyerekműsora és koncertje az Eötvös 10 által szervezett „Nemzetek Fesztiválján”!

Az Eötvös10 idén nyáron is megrendezi a különféle népek, nemzetek közötti barátságot erősítő népszerű programsorozatát a Hunyadi téren. Az idei sorozat első részében a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségével közösen mutatjuk be a török kultúrát. Szeretettel várjuk a családokat a szabadtéri és ingyenes eseményre! Részletes információ az eseményről: https://www.facebook.com/events/1109599116664532

Helyszín: Hunyadi tér, Budapest 1067, Magyarország

16.15 “Világok szárnyain” – gyerekműsor
Guessous Mesi népdalénekes és Alican Polat török bağlama művész egy kalandos zenei utazásra hívják a gyerekeket, melyen a magyar és a török gyerekdalok szinte észrevétlenül fonódnak össze a közös játékokon keresztül. A gyerekek amellett, hogy “hazavihetnek” magukkal egy török népdalt, megismerhetik közelebbről a bağlama névre hallgató népszerű török pengetős hangszert is. Törökországba eljutni sok órát igényel, nekünk azonban a dalok szárnyán pár perc is elég lesz. Kalandra fel!

18.30 Mesi koncert
Mesi és zenésztársai utazásra hívják a közönséget egy repülőszőnyegen, melyről betekinthetnek a magyar és a török mindennapok világába és felfedezhetik a magyar és török népdalok zenei és tartalmi párhuzamait. A dalokban elmélyült, meditatív, valamint lendületes részek váltakoznak, és ez a sok kis mozaikkocka végül egy egésszé áll össze. A koncert anyagát Mesi eddig megjelent öt lemezéről válogattás a “Szivárványhídtól” (2011) a “Tőlem-Neked”-ig (2022).
Ezen a koncerten egy zenés híd születik, amely népeket, kultúrákat és életünk nagy fordulópontjait köti össze.

Az együttes tagjai:
Guessous Majda Mária (Mesi) – ének, bağlama
Alican Polat – ének, bağlama
Barvich Iván – kaval, ney, tamburabrácsa, tamburacselló, riq
Boros Gerzson Dávid – bendir, darbuka, davul, doromb, csörgők